Tilbake til hovedsidene


Skomessen Sko & veskemessen 8. - 10. februar 2013

Sko & veskemessen 8. - 10. februar 2013

Trender 2013

Trender 2013

Trender 2013

Trender 2013

Trender 2013

Trender 2013

Sko & veskemessen, Oslo er årets store begivenhet for sko og veske bransjen. Under messen samler vi over 100 internasjonale leverandører, som representerer over 250 merker.

Sko & veskemessen er både for inspirasjon og ikke minst en sosial sammenkomst hvor man har muligheten for å treffe likesinnede med stor interesse for bransjen.

Sko & veskemessen, Oslo arrangeres for 110 gang og det i seg selv en er god indikasjon på at dette er en viktig begivenhet for både leverandører og butikker. 

Vi ønsker dere alle velkommen til oss 8. til 10. februar 2013

Åpningstider er Fredag og lørdag fra 09.00 til 18.00 og søndag fra kl 09.00 til 17.00.

Vi sees på Helsfyr.

Trender høst - vinter 2013

Inspirasjonskildene til høst- og vintertrendene i år, er hentet fra tradisjonelt håndverk og nostalgiske tider med humoristiske detaljer. Det legges mer og mer vekt på kvalitet og overraskelser i motebildet der detaljer og tilbehør er svært avgjørende. Fargepaletten går fra duse pasteller, via sterke rene toner til dypere farger.

Vi ser mer enn gjerne tilbake til svunne tiders eleganse og romantikk. Videre ser vi inn i unike kulturers fantastiske håndverkstradisjoner. Vi ser at miksen av stiler og plagg er mer leken og overraskende. Støvler, støvletter og skoletter er igjen tilbake, sammen med store skjerf og voluminøse vesker, som blir vesentlig både for henne og ham. Vi ser at barnetrendene stadig hentes oftere fra de voksnes verden.

Ull, grovere blonder, vokset bomull, pels og metalliske materialer er dominerende. Vi ser disse materialene brukt på nye måter, og at det legges stor vekt både på funksjon og komfort i motebildet generelt.

Tomorrow

Mye av temaets estetikk ligger i de vakre fargekombinasjonene og i den sobre fargeskalaen. Dette forsterkes av flotte og spennende materialer. Overflate og struktur i tekstilene er avgjørende, da vi ser at modellene og tilbehøret er svært klassisk.

Vi aner en forenklet utgave av sekstitallsmoten, med nye detaljer av ribbestrikk og kordfløyel.

Klassisk kvalitet i en dus fargeskala er en viktig trend. Men vi ser likevel detaljer i form av sterke kontraster. Sko, vesker og annet tilbehør skal ha klassiske skjæringer med avrundede, feminine former. Kilehælen skal inn både på damesko og –støvler. Detaljene glitrer diskret i børstet sølv, kobber og mørk messing. Reptil- og quiltmønster er overflater som går igjen både på sko, vesker og annet tilbehør. Gull i gul- og rosényanser er sterkere i motebildet nå.

I tillegg ser vi praktiske gummidetaljer som for eksempel kalosjen som er en del av skoen, både for dame og herrer. For sistnevnte gjelder sekstitalls Moods, Chelseaboots og Ørkenliknende sko med detaljer i metall.

Borrow

I dette temaet finner vi innslag fra naturen, etniske kulturer og nordisk tradisjoner.

En gråtoneskala ligger som basis, mens sterke farger kommer inn som mønster på tilbehør. I detaljene finner vi fargerik Jaquardstrikk (en særegen strikkemåte) og broderier. Saueskinnspelsen, ekte eller i fusk, er hentet fra bonderomantikken. Multifargede broderier  og smykker utformet som gamle mynter, minner oss blant annet om russiske folkedrakter og våre egne bunader. Dette etniske med broderier, og mønster gjelder for begge kjønn, men for herrene mer diskret enn for damene. Skoens uttrykk er røff og læret er råere og mer preget av at inspirasjonen er hentet fra naturen.

Vi ser også den tradisjonelle tresålen på nye modeller av sko og støvler. Sålen har gjerne nagler og støvlene har synlig fòr av saueskinn. 

I dette temaet skal barn få være barn. Vi ser barnlige detaljer i sterke farger, både på praktisk  uteskotøy og på pensko. Pomponger, flettstrikk og russiske rosemønstre hører til moten for småjentene. 

Sorrow

Et nostalgisk tema hvor inspirasjonen er hentet fra første halvdel av nittenhundre-tallet. Her handler det mer om stil enn trender. Den feminine kvinnen er i fokus og på herresiden dyrkes gentelmannsstilen.  Fløyel og krokodilleskinn er favorittmaterialene.

For damene gjelder nette støvletter, med korte og lange skaft, gjerne i materialkombinasjon krokodille- og glatt skinn. Skoene tar oss tilbake til tredve- og femti-tallet. 

De store veskene er i kanvas eller fløyel, helst i Jaquardmønster. De små veskene er derimot, strammere, nesten som små bokser i krokodillemønster. 

Broguemønsteret er viktige detaljer på de nette herreskoene. Vi kjenner igjen detaljer fra munkeskoene med spenner, gjerne flere på samme sko, og dusker. Fargene er dype, i rødt, lilla eller grønt.  


Utstiller Hjemmeside Stand nr.

Skoimportøren AS http://vg.no 4B

12A

8E

New Feet AS www.new-feet.com

×

Skosenteret AS - Fredrik Selmers vei 2 - 0663 Oslo - post@skosenteret.no - Tlf: 91 36 83 24 / 930 30 400

Nettsider av Apasje

Til toppen

Logg inn:

Glemt passord?

Ikke medlem? Ikke registrert deg? Gjør det nå!

×